Autó vontatás
Az autó vontatásnak, szállításnak vannak szabályai amit minden autómentőnek tudnia kellene. Azonban lutri, hogy ki az aki be is tartja ezeket a szabályokat vagy ismeri egyáltalán. Józan paraszt ésszel gondolkodva vontatni pofon egyszerű, nagyon sokan így gondolják. Fogja az ember beakasztja a kötelet ahova be kell és már megy is ahová kell. Röviden tömören így is van, így kell vontatni. Azonban, mi lesz a szabályokkal?

A KRESZ külön kitér az ilyen esetekre, amit kb soha senki sem olvas mert „áhh én sosem fogok vontatni”. A KRESZ rendkívüli események fejezetében található ez a rész, az 57. § elromlott jármű vontatása részben.

A vontatást eléggé szabályozzák odafentről Pl: kis forgalmú utakon kell haladni és minden főút avagy autópályáról le kell térni, ahogy csak lehet. Nem beszélve az időszakról, azaz akkor vontassunk amikor kisebb a forgalom. Ezt így kitalálni, mikor van nem egy könnyű dolog. Mert mondani szokás, hogy a forgalom olyan mint az időjárás.

Mégis vontatni kell vagy szállítani, ha elromlott az autó, nincs mese, nem állhat az út szélén. Szakembereink helyi lakosok, így ismerik Pest megye minden centiméterét. Tudják, mikor és hol kell vontatni, hogy jó legyen / gyors legyen. Nekünk és Önnek is az a jó ha gyorsan megvagyunk vele. Nem kellemes a dugóban állni egy vonatott autóval.

Ki vontathat engem?


Vontathat engem egy barátom? Igen, vontathat. Nincs kivétel abban, hogy ki vontathat csak az, hogy mivel és mit. A vontató járműnek el kell érnie a vontatott jármű súlyának minimum a felét. Illetve ha elromlott a kormányszerkezet akkor csak emelve lehet vontatni. Nem beszélve arról, hogy miután rögzítésre került az autó nem lenghet ki semmi oldalra.
Ha csak vontatni kell nem szállítani akkor a súly a fontos tényező. Namármost tudjuk, hogy a mi autónk hány kg? Aki vontatna minket neki hány kg az autója? Elromlott a kormányszerkezetem? Meg kell emelnem az autót? Milyen hosszú kötélhosszt kell hagyni? Kell lámpával vagy zászlóval jeleznem a vontatást? Hibás a fékrendszerem? Ha mindenre tudjuk a választ és pont ráér a barátom akkor semmi akadálya, vontathat. Cégünk 2 autóval rendelkezik amiknek a súlya mindennél is nehezebb mert erre vannak kitalálva. 0-24 órában tudunk menni és telefonhívás után 5 perc és indulunk. Mi ezt tudjuk garantálni Önnek, olcsó és kiszámítható árakon.

Vontatókötél és ami mögötte van:

A vontató kötelet vagy rudat úgy kell rögzíteni, hogy semmi esetre se szakadjon el. Nagyon fontos, hogy amikor kanyarodunk akkor a nem érhet össze. Azonban nem lehet hosszabb a vontatott autónál.
A fék elromlása elég komoly gond lehet mert ott a vontatott autó nem haladhatja mega 3.500kg-t mert akkor már csak nyomó és húzóerők felvételére képes merev vontatórúddal lehet vontatni.

A vontatás menete és veszélyei:

A vontatás közben mindkét jármű nagy veszélyben van, mert összhangban kell lenni a 2 embernek és ha ez nem így lenne akkor nagy károkat lehet okozni egymásban és másokban is. Indulás előtt át kell nézni a vontatott autót, hogy tényleg megfelel e vontatásra. Itt át kell nézni a fékrendszert, a kormányzást, lámpákat stb..
Végezetül:
Vontatni egyszerűnek tűnik, de mégsem az. Komoly veszélyei vannak amikről nem is tudunk. Szakembereink erre szakosodtak és pillanatok alatt megmondják, hogy mire is lenne szükségünk és hogyan.
  • Pest megye minden településén vállalunk vontatást
  • Vontatni olcsóbb mint szállítani
  • 0-24 vontatás gyorsszolgálatot vállalunk
  • Olcsó és kiszámítható vontatás áraink
  • Budapest-ről indulunk
  • Az M3-mas autópálya 10 percre van tőlünk
  • Szakembereinknek nagyon sok vontatott jármű tapasztalata van